Een logo maken

Om je site voor iedereen herkenbaar te laten zijn, heb je een logo nodig. Je gebruikt dat niet alleen op je site zelf, maar ook in je e-mails en nieuws­brieven. Bij alle sites die hieronder staan vermeld kun je terecht als je gratis een logo maken wilt. Voor sommige diensten zul je je moeten registreren; bij andere kun je zonder jezelf bekend te maken je logo ontwerpen en downloa­den.

Tekstlogo's

De eenvoudigste logo's zijn tekstlogo's: ze bestaan uit je bedrijfs- of website­naam, die op een leuke manier is vormgegeven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het bekende Google-logo.

CoolText

CoolText
Type je bedrijfs­naam of website­naam in, en geef die vorm door er een leuk lettertype en teksteffect voor te kiezen.

FlamingText

FlamingText
Lijkt heel veel op CoolText, maar biedt nét weer wat andere opties om je tekst vorm te geven.

GRsites

GRsites
Voor grappige tekst­logo's (2D, 3D en animated) van woor­den van max. 10 letters (voor woor­den met meer letters moet je betalen).

Supalogo

Supalogo
Supalogo biedt een super eenvoudige, intuïtieve tool om heel snel een tekstlogo te maken.

Tekst/beeldlogo's

Met behulp van de websites hieronder kun je een logo maken dat bestaat uit een combinatie van tekst en beeld. Omdat de meeste daarvan gebruikmaken van kant-en-klare ikoontjes, betekent dat wel dat je de kans loopt dat je het niet als registered trademark (®) kunt laten vastleggen.

LogoMaker

LogoMaker
Het logo voor je website is gratis; voor een vector­bestand van dezelf­de afbeelding (geschikt voor print) moet je betalen.

LogoEase

LogoEase
Levert logo's in meerdere formaten, waaronder eps (dus ook te gebrui­ken in print). Er wordt wel een link terug verwacht.

LogoInstant

LogoInstant
Unieke, rechtenvrije logo's, gratis te downloaden als Photoshop- of Illustrator-bestand. Donaties worden op prijs gesteld.

Web 2.0 Free Logo Generator

Web 2.0 Free Logo Generator
Vrij basic program­ma om tekst en een symbool samen te voegen tot één afbeelding. Geen preview-functie.

LogoCreator

LogoCreator
Kies kleuren, letter­type, effect en een 'badge', en Logo­Creator maakt er een logo van. Met 'presets' om je op weg te helpen.

OnlineLogoMaker

OnlineLogoMaker
Een wat uitgebreider online ontwerppro­gramma voor logo's. Voorzien van een tutorial om je ermee te leren werken.

LogoSnap

LogoSnap
Grote collectie iko­nen die als ba­sis kunnen dienen voor je ontwerp; bij het downloaden wordt sterk aange­drongen op een donatie.

LogoVictory

LogoVictory
Volwaardig pro­gramma met profes­sionele templates die volledig aan te passen zijn (bekijk de video). Jpg-versie is gratis (voor ande­re formaten moet je betalen).

Van 'een logo maken' terug naar 'website-ontwerp'

Copyright © 2010- — Eigen-Website-Tools.com — Alle rechten voorbehouden